14.6. dan Darivatelja krvi

Krv je po Vedama prenositelj svjesnosti. Kada spavamo na vlastitoj ruci i zaustavimo krvotok pa u snu napipamo nečiju ruku i brzo poskočimo u strahu - Tko nam se uvukao u krevet? - shvatimo da je to naša ruka u kojoj više ništa ne osjećamo. Kao da nije naša. Lijepa realizacija (bara na moment) da mi u stvari uopće i nismo ovo tijelo već duša (svjesnost).

 

A evo i nekih zanimljivih podataka s medicinske strane.  Krv prijeđe 96.540 kilometara kroz tijelo prosječnog čovjeka. Svaki dan! Dužina Zemljinog ekvatora je oko 40.070 kilometara. Prema publikaciji objavljenoj na Franklin Institutu, procjenjuje se da bi sve krvne žile u ljudskom tijelu, kada bi se mogle razvući od kraja do kraja, okružile Zemlju četiri puta. To znači da tijelo odrasle osobe sadrži oko 160.000 kilometara arterija, vena i kapilara.

 

Interesantno je da i ako uzmemo jedno krvno zrnce, stavimo na njega redni natjecateljski broj i sa startne pozicije opalimo pištoljem za početak utrke, njemu će za jedan puni krug (od te startne točke preko srca i natrag do iste te točke) trebati oko 60 sekundi.

 

A sada pravo iznenađenje za one  koji su danas odlučili dati svoju krv u Petrovoj i time možda spasiti nečiji život. 

 

POZIVAMO VAS DA DOĐETE NA BESPLATNI GRAH U VEGEHOP U VLAŠKOJ. Dovoljno je samo da nam pokažete potvrdu da ste danas darovali krv i dobit ćete grah s dimljenim tofuom gratis.

 

Čekamo Vas! Vlaška 79, u prolazu.

 

 

Tags: