Hrvatska zabranjuje ubijanje životinja u skloništima!

 "U HRVATSKOJ će sva skloništa biti no kill! Točka." Obećanje je to koje je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić jučer dao članovima osječkog azila, kojim upravlja udruga Pobjede. Djevojke i žene iz osječke udruge Pobjeda su nevjerojatne! Neumorne su u borbi za zaštitu pasa i mačaka. Ako se obećanje ministra pretvori u zakon o zabrani ubijanja pasa u Hrvatskoj bit će to najveća i najhumanija pobjeda tih prekrasnih žena.

Osječki volonteri o svemu su se oglasili putem Facebooka, pobjedonosno objavivši kako im je ministar obećao zabranu ubijanja pasa u skloništima, što kako navode znači da će "famoznih 60 dana biti prošlost!". Toliki je naime trenutni rok trajanja pasa i mačaka u skloništima, nakon čega se smiju eutanazirati.

"Ljudi moji to znači da je ovo čovjek kojega smo godinama čekali, godinama u kojima je tisuće pasa bivalo ubijenima, a nas nitko nije želio niti saslušati! Stvari se mijenjaju, ali i zakoni", navode osječki zaštitari životinja.

Zaključuju kako je isti čovjek ispunio obećanje i zabranio ubijanje životinja zbog krzna. 
Je li moguće da je Hrvatska dobila političara koji ispunjava obećanja? 

P.S. Pitali smo vas što mislite o ukidanju eutanaziranja napuštenih životinja u skloništima. Rezultate ankete možete pročitati OVDJE.

Izvor: Index.hr

Tags: