Mate Rimac i Kristina Ercegović u Vegehopu

mate rimac, elektricni auto, concept one, kristina ercegovic, sam svoj gazda, vegan

Naš redoviti gost je gospodin Mate Rimac, poznat kao izumitelj superautomobila i to električnog, koji je novi hrvatski brend.

 

Concept One električni automobil prvi puta je predstavljen na sajmu automobila u Frankfurtu u rujnu 2011. a ubrzo je riječ o njemu obišla svijet.

 

Njegov izumitelj 25-godišnji Mate Rimac kaže kako motor može proizvesti 1018 konjskih snaga, ubrzati od 0 do 100 kilometara na sat u samo 2.8 sekundi, ima najveću brzinu od 305 kilometara na sat i može prijeći 600 kilometara s jednim punjenjem.

 

Kako Mate kaže punjenje je preko noći, kao i s ostalim električnim uređajima tipa mobitel. Svaki se automobil proizvodi po narudžbi, a kompanija ih planira proizvoditi 15 do 20 godišnje. Do sad su prodali dva automobila. Od toga jedan u Španjolsku, kupcu čiji identitet Mate nije htio otkriti, za cijenu od vrtoglavih 750.000 eura. Princ iz Abu Dhabija prvi je pokazao interes za automobilima i investiranjem u tvrtku, ali uvjet za potpisivanjem partnerskog ugovora bilo je preseljenje firme u Abu Dhabi na što Mate nije htio pristati. Ovaj luksuzni automobil promovira Hrvatsku na jedinstven način.

 

Još jedna zanimljivost koju je Mate podijelio s nama jest da proizvode i električne bicikle Greyp Bikes koji su fantastični, uz nevjerojatan podatak da za samo 1kn može prijeći frapantnih 100km.

 

U isto vrijeme u restoranu Vegehop zatekla se i menadžerica Kristina Ercegović, jedna od najboljih poslovnih žena u Hrvatskoj.  Kristina vodi vlastitu tvrtku "Zaokret" u sklopu koje projektom Business Cafea educira i umrežava male poduzetnike. Uz Veronicu Karlsson koautorica je prve stručne knjige o mystery shoppingu na svijetu, naziva Measuring Management and The Moment of Truth, a sa Sašom Petrom napisala je knjigu – Tajna nestalog kupca.

 

U studenom 2013. napisala je "Sam svoj gazda – kako uspjeti u poduzetništvu unatoč svemu i svima" - koja je prava mala riznica korisnih i primjenjivih savjeta o uspješnom poslovanju u kojoj autorica daje savjete o stvaranju i održavanju uspješnog posla. Jednostavnim jezikom objašnjava kako osnažiti motivaciju za pokretanje posla i kako se pozicionirati na tržištu. Kako imati dobar PR, kako se gradi dobar odnos s kupcima i svojim zaposlenicima te kako ovladati financijama.

 

Dvaput je dobila MSPA Europe PR and Marketing Award, nagradu za najuspješnije promoviranje mystery shoppinga u Europi u 2004. i 2005. godini. Dobila je i CROMINU nagradu za najboljeg menadžera 2007. godine u kategoriji mladi menadžer kao prva žena u toj kategoriji i najmlađi menadžer, a u svibnju 2008. je dobila "MSPA Hall of Fame Award" (priznanje za uspješno promoviranje mystery shoppinga u Jugoistočnoj Europi.

 

Direktor Vegehopa iskoristio je priliku da se slika s njima. :)

Tags: