Skoči na glavni sadržaj
x

Vegehop kuhao za predsjednika Ivu Josipovića

U subotu 31.08.2013. godine u organizaciji Udruge Prijatelji životinja i tehničkoj izvedbi restorana Vegehop na Pantovčaku za predsjednika Republike Hrvatske.

Ivi  Josipoviću  pripremljena je veganska gozba. Vegehopski tim od petoro učesnika: Hrvoje Marić (pomoćno osoblje), Ana Rebrnjak (pomoćno osoblje), Romana Milić (glasogovornik, dekorater i osmišljavač menija), Dario Krajnović (glavni kuhar) i Dalibor Marić (organizator i tehnička podrška) je kuhao veganska jela za predsjednika i njegove goste.

Svi prisutni su imali priliku ručati i kušati razna ukusna jela dok se s predsjednikom razgovaralo se o mnogim temama: veganstvu, Indiji, vegetarijanstvu, medijima, njegovom školovanju, stalnim teškim odlukama koje državnici moraju donositi posebice vezane za ekologiju na uštrb ekonomije, o zabranjenom oružju, pa čak i o vanzemaljcima :)

Gospodin predsjednik je jako pristupačna osoba i otvorena za vegetarijanstvo, a gosti koji su se u tom trenutku zatekli tamo (udruga umirovljenika) bili su jako sretni da su dobili cijeli ručak s predsjednikom, jer došli su na „kavu s predsjednikom.“ Mediji su popratili cijeli događaj i objavili na mnogim portalima, dok su popularnije TV kuće o događaju izvjestile snimkom u večernjem dnevniku gdje je Romana objašnjavala izložena jela.

Neke od članaka možete pronaći na sljedećim linkovima:
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=2421 
http://mojzagreb.info/zagreb/hrvatska/pantovcak-danas-veganski-menu-kod-predsjednika-josipovica
http://www.hrt.hr/index.php?id=137&tx_ttnews%5Btt_news%5D=219474&tx_ttnews%5BbackPid%5D=850&cHash=8781446ac2


Cijeli meni  koji je taj dan bio serviran predsjedniku i koji su neke radio postaje objavile, sadržavao je:

1. - VEGANSKA PLATA
2. - PAŠTETA OD CRNIH MASLINA I ORAHA U OVOJNICI OD CRVENE PAPRIKE
3. - PRUTIĆI TOFUA POHANI U SJEMENKAMA LANA, SUNCOKRETA I SEZAMA
4. - PRUTIĆI POHANOG TOFUA I SEITANA
5. - PRŽENI SEITAN (ODREZAK)
6. - TACOSI NADJEVENI TEMPEHOM I DIMLJENIM TOFUOM S KREMOM OD QUINOE
7. - CHERY RAJČICE S PESTOM OD BOSILJKA PEČENA BUNDEVA S UMAKOM OD ĐUMBIRA
8. - KANAPEI OD TIKVICA SA SIROM OD INDIJSKIH ORAŠČIĆA I SVJEŽIM KLICAMA
9. - MEDALJONI TEMPEHA S UMAKOM OD VRGANJA
10. - INTEGRALNI KRUH 
11. - TORTA OD NARANČE I ČOKOLADE
12. - TIRAMISU S PRELJEVOM OD ŠUMSKOG VOĆA
13. -   KREMASTI SOYA DESERT S LJEŠNJACIMA
14. -  NAPITAK OD ĐUMBIRA