VegeMart - World day without meat

S ciljem upoznavanja građana s brojnim prednostima prehrane namirnicama biljnog podrijetla i širokom ponudom zdravih, bezmesnih jela i proizvoda, udruga Prijatelji životinja organizira VegeSajam zdrave hrane u subotu, 19. ožujka 2011., s početkom u 10 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

 

Na VegeSajmu će biti prisutno deset izlagača s obiljem proizvoda od voća, povrća i mahunarki, a moći će se degustirati i vege-proizvodi poput ...seitana (pšeničnog mesa), tofua (sira od soje), salama, kobasica, burgera, slastica i mnogih drugih ukusnih bezmesnih jela.

 

Također, povodom Svjetskog dana bez mesa, Prijatelji životinja pripremili su on-line izdanje knjige 'Kako postati, biti i ostati vegetarijanac ili vegan', autorice Juliet Gellatley, čime je ova zanimljiva knjiga postala besplatna i svima dostupna na web stranici www.biti-vege.com.

 

VegeSajam se održava povodom Svjetskog dana bez mesa, a u sklopu edukativne kampanje Zeleni ponedjeljak koju Prijatelji životinja provode u suradnji s Gradom Zagrebom.

 

Kroz kampanju Zeleni ponedjeljak građanima se pružaju informacije koje su potrebne da uključe zdrave promjene u svoju svakodnevnu prehranu, a građani preko web stranice www.zeleni-ponedjeljak.com mogu zatražiti i tjedno primanje zanimljivih 'zelenih' recepata.

 

Vegetarijanski restoran Vegehop će također biti jedan od izlagača, te vas pozivamo da posjetite njihov štand i kušate već dobro poznate specijalitete.

Tags: