Zdrava prehrana

Listopad - mjesec bilja i životinja!

Listopad je mjesec posvećen biljnoj prehrani i svjesnosti o važnosti prehrane zbog vlastitog zdravlja, zdravlja planeta, životinja i ljudi. Da ljudi sve više razmišljaju, dokazuju i nedavna istraživanja. Broj vegetarijanaca je znatno porastao, a nastavi li se tim putem, emisija štetnih plinova bi pala za 60%. O dobrobitima govore i znanstvenici s Oxford-a, koji su izračunali da bi do 2050. godine broj smrtnih slučajeva uzrokovanih neadekvatnom prehranom, uz biljnu prehranu bio 7 milijuna puta manji. 

Još danas ne propustite posjetiti jubilarni 10. ZeGeVege festival!

Više od stotinu domaćih i inozemnih izlagača zdrave hrane, ekoproizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama predstavit će se na jubilarnom 10. ZeGeVege festivalu održivog življenja u petak 8. rujna 2017. (9 – 21 sat) i u subotu 9. rujna 2017. (9 – 19 sati).
Mi vas i ove godine s veseljem očekujemo na Trgu s našom brojnom ponudom Vegehopovih delicija!

 

Sensa i Vegehop u subotu u Maksimiru!

Dođite na 7. Sensa dan u Maksimiru!
Vegehop i ove godine za vas priprema zanimljiva hranjiva jela kroz cijeli Sensa dan i naravno - radionicu "Zdravi doručak" koju će voditi naša Romana Milić od 11:45 - 13:00h.
Očekuje vas raznolika ponuda u prirodi sa stručnjacima i suradnicima u zdravom načinu življenja. Svakako povedite i najmlađe jer ih očekuju sportske igre na otvorenom!

Postblagdanska detoksikacija

Prosinac je mjesec kada je obilje raznovrsne hrane i slastica doslovno svakodnevno oko i ispred nas, htjeli mi to ili ne. To je mjesec kada si ipak dozvoljavamo prekoračiti granice i uživati u svemu što nam život pruža. Pa smo tako pojeli najfinije kolače, isprobali svekrvin ledeni vjetar sa šumskim voćem i tražili komad-dva više, opskrbili se svakodnevnim zalihama francuske salate, popečaka na 101 način i onda je tijelo reklo - dosta! Blagdanske kilograme prekrivamo debelim zimskim jaknama, a unutra se osjećamo kao medvjedi. Vrijeme je za detoksikaciju!

Raznoliki blagdanski stol prepun zdravlja i dobre energije

Počevši s mijenjanjem svojih navika i neprikladnih kulturnih običaja za doba u kojem živimo, susrećemo se s potpuno drugačijim vidom shvaćanja važnosti zdravlja za nas, sva živa bića i naš planet. Tada se ne radi samo o nama i našem trenutnom zadovoljstvu, već o nečemu konstantnom, dugoročnom i održivom.

Blagdansko vrijeme također može biti blagoslovljeno i radosno, u punom smislu te riječi. Za nas, sva živa bića i naš planet :)

 

Napitkom od đumbira protiv virusa i prehlada

Dolaskom promjenjivog vremena i promjena u temperaturi stigla nam je i sezona virusa i prehlada, a mnogi od nas se sjete đumbira - super protuupalne namirnice čije pozitivne učinke možemo pronaći na mnogim poljima 
Riječ je o namirnici koja se s pravom smatra jednom od najzdravijih na svijetu s obzirom da su njene blagodati zaista brojne:

- smiruje upale gornih dišnih puteva
- ublažava simptome astme
- pojačava imunitet

Stranice