Zdrava prehrana

Postblagdanska detoksikacija

Prosinac je mjesec kada je obilje raznovrsne hrane i slastica doslovno svakodnevno oko i ispred nas, htjeli mi to ili ne. To je mjesec kada si ipak dozvoljavamo prekoračiti granice i uživati u svemu što nam život pruža. Pa smo tako pojeli najfinije kolače, isprobali svekrvin ledeni vjetar sa šumskim voćem i tražili komad-dva više, opskrbili se svakodnevnim zalihama francuske salate, popečaka na 101 način i onda je tijelo reklo - dosta! Blagdanske kilograme prekrivamo debelim zimskim jaknama, a unutra se osjećamo kao medvjedi. Vrijeme je za detoksikaciju!

Raznoliki blagdanski stol prepun zdravlja i dobre energije

Počevši s mijenjanjem svojih navika i neprikladnih kulturnih običaja za doba u kojem živimo, susrećemo se s potpuno drugačijim vidom shvaćanja važnosti zdravlja za nas, sva živa bića i naš planet. Tada se ne radi samo o nama i našem trenutnom zadovoljstvu, već o nečemu konstantnom, dugoročnom i održivom.

Blagdansko vrijeme također može biti blagoslovljeno i radosno, u punom smislu te riječi. Za nas, sva živa bića i naš planet :)

 

Napitkom od đumbira protiv virusa i prehlada

Dolaskom promjenjivog vremena i promjena u temperaturi stigla nam je i sezona virusa i prehlada, a mnogi od nas se sjete đumbira - super protuupalne namirnice čije pozitivne učinke možemo pronaći na mnogim poljima 
Riječ je o namirnici koja se s pravom smatra jednom od najzdravijih na svijetu s obzirom da su njene blagodati zaista brojne:

- smiruje upale gornih dišnih puteva
- ublažava simptome astme
- pojačava imunitet

Stranice