Skoči na glavni sadržaj
x

Na ručku sa Semirom Osmanagićem

U studenom 2012. na ručku s gospodinom Semirom Osmanagićem, koji je zadivio svijet otkrićem Piramida u Bosni, Dalibor Marić, direktor vegetarijanskog restorana Vegehop, predstavio je vedsko stajalište vezano za civilizacije koje su ih najvjerovatnije izgradile. Budući da analiza fosilnih tkiva nađenih u iskopavanjima datira iz vremena oko 25 000 godina prije Krista i budući da je analiza materijala od kojih su piramide građene potvrđena kao beton (i to najtvrđi, čak nepoznat današnjim tehnologijama) dolazi se do zaključka da ih jemorala izgraditi neka civilizacija prije nastanka „Darvinova suvremena čovjeka“ za koji se nagađa da se razvio prije 40 000 godina. Gospodin Osmanagić se iznenadio da je znanstvenik Micheal Cremo (Druta Karma prabhu), također Hare Krišnijevac, jer imao se priliku družiti s njim na svjetskom znanstvenom kongresu  u Sjedinjenim Američim Državama. No, nakon Daliborovog objašnjenja  o iskonskom porivu Michaela da dokaže krivo tumačenje povijesti nastanka ljudske civilizacije, gospodinu Osmanagiću je postalo jasnije otkud tolika žar u njegovim knjigama i izlaganjima.

Bilo je rasprave i o najnovijim otkrićima vezano za piramide i njihovo stvaranje raznih energija, na što je Dalibor konstatirao da je samo pitanje vremena hoće li se otkrićem patenta na koji se te energije usmjeravaju u potpunosti i prihvatiti vedska znanost koja za sada u očima znanstvenika izgleda više kao bajka. Bramastre (nuklearno uružje), vimane (svemirske letjelice), mantre kao izvor moć i ostali pojmovi jako dobro poznati Hare Krišna svijetu mogu biti približeni svim ljudima u slučaju da se svi dokazi s bosanskih piramida uvrste u znanstvene udžbenike. Naravno, još je dug put do toga po riječima Semira, jer uzmimo u obzir da bi se trebala promijeniti potpuno sva znanost i povijest u jednom trenutku i da to neće biti tako lako, no postit će se sve većim dokazima o civilizacijama „prije-darvinovog“ prvog Homo Sapiensa. Mijenjati sve školske knjige bi značilo da svi prijašnji doktorati više ne bi vrijedili i da dosadašnja znanost bi se morala učiti iz početka . A, to sigurno stvara golemi otpor. Michael Cremo to i te kako dobro objašnjava u svojim knjigama.

Dalibor je Semiru predstavio Bhagat-Gitu kakva jeste od A.C. Bhaktivedanta Swami Šrila Prabhupada s naglaskom na prvi stih osmog poglavlja koji govori o znanosti Gite koja je postojala puno prije nego što se smatra da su počele prve civilizacije. Isto tako mu je uručio i Srimad Bhagavatam prvo pjevanje uz preporuku zadnjih pet poglavlja koji opisuju početak nastanka Kali Yuge (doba u kojem živimo) od prije pet tisuća godina. Vrlo je jasno po opisima Srimad Bhagavatama da je i prije Kali yuge cvjetala ljudska civilizacija.

Uz ručak u kojem je gospodin Semir naručio vegetarijanski meni (pretpostavlja se iz poštovanja zbog svojih sugovornika) razmijenjeni su i pozivi za posjete Zagrebu, odnosno Sarajevu i Visokom.

Treba naglasiti da je ova suradnja jako bitna, jer arheološko-povijesni dokazi starih kultura će još više ljudima približiti  vedsku znanost i povijest, a s druge strane svakojake nejasnoće o bivšim civilizacijama otkrivaju baš Vede i daju moguće odgovore.

Dalibor Marić, dir.