Skoči na glavni sadržaj
x

Nutritivne vrijednosti naših dnevnih i sirovih menija

U želji da vam približimo relevantne nutritivne vrijednosti naših menija, obratili smo se doktorici znanosti koja je provela istraživanja te napravila nutritivnu analizu naših dnevnih i sirovih menija u usporedbi s obrocima brze prehrane.

Uz brojčanu analizu koju možete pročitati klikom na Nutritivne vrijednosti Vegehop dnevnog menija i Nutritivne vrijednosti Vegehop sirovog menija, dr.sc. Dubravka Novotni komentirala je:


Vegehop obroci nutritivno su uravnoteženi i daju dugi osjećaj sitosti, a oko 20 % energetske vrijednosti potječe od bjelančevina. 
Vegehopov prosječni obrok zadovoljava barem 50 % dnevnih potreba odrasle osobe za bjelančevinama i prehrambenim vlaknima, ovisno o spolu, tjelesnoj građi i aktivnosti. 
Obroci zadovoljavaju oko trećinu potreba za omega-3 masnim kiselinama, a siromašni su zasićenim mastima i ne sadrže kolesterol.
Obroci sadrže značajnu količinu mineralnih tvari, osobito željeza, bakra, mangana, fosfora i i kalija, kao i vitamina od kojih se ističe udjel vitamina C, folata, vitamina A i biotina.

Vegehopov "sirovi" obrok zadovoljava barem 50 % dnevnih potreba odrasle osobe za bjelančevinama i energijom, ovisno o spolu, tjelesnoj građi i aktivnosti. Obrok gotovo u potpunosti zadovoljava ili čak nadmašuje potrebe za mineralnim tvarima kao što su željezo, magnezij, cink, bakar, mangan i selen, kao i potrebe za vitaminom A (u obliku beta-karotena), vitaminima B1, B6 i folnom kiselinom. Ne sadrži kolesterol.

 Dragi naši, hvala vam što brinete za svoje zdravlje, zdravlje naše planete i naših Zemljana. Vjerovali ili ne, zdravlje zaista započinje na tanjuru. Odaberite veličanstveni spoj okusa iz naše ponude i uživajte čineći dobro.

meni-slider-salata-tjestenina-humus-tempura-gril-vegehop

okruglice-meni

meni-punjena-paprika

meni-tacosi

Vaš Vegehop tim