Skoči na glavni sadržaj
x

Postblagdanska detoksikacija i zdrave navike

Vrijeme je za novogodišnje odluke i zdrave navike! 
Vrijeme je da biramo, poslušamo svoje tijelo i prestanemo ga zatrpavati svime što nam dođe pod ruku.

Viroza? Tijelo je reklo stani, odmori, promijeni ploču. Svaki se trud isplati, a kada se odnosi na naše zdravlje, nagrada je zaista neprocjenjiva.

Da biste razmišljali i djelovali u području zdravlja ne trebate čekati prve simptome bolesti koje često pripisujemo stresu i modernom načinu života, ne propitkujući što je to čime svakodnevno hranimo svoje tijelo. Planirani hranjivi obroci upravo su ono što nas čini nasmijanima i nježnima, a tako snažnima, sposobnima i svemoćnima. Budite i vi dio svjesne promjene i pobrinite se za svoje zdravlje.

U našoj riznici zdravlja pronađite raznolike cjelovite obroke i detox napitke koje kada jednom uvrstite u svoju svakodnevnu prehranu, primjetit ćete pozitivne promjene na svim područjima.

Šećer i zasićene masti sastavni su dio prerađene brze hrane koja zavarava naše tijelo čineći ga ovisnim o okusu takve hrane, iako pritom ne unosimo ništa hranjivo. Osjećamo se natrpanima i prejedenima, a ne nahranjenima. Nakupljajući toksine u našem organizmu protiv kojih se tijelo više ne može boriti, ono počinje pokazivati znakove umora, simptome unutarnjih bolesti i nadutosti što između ostalog rezultira prekomjernom tjelesnom težinom, manjkom otpornosti na viroze i općom slabošću.

Ukoliko ste uočili posljedice na svom tijelu ili osjećate da dolaze, ne trebate čekati doktora da vam kaže da smanjite ili prekinete s unosom teške nezdrave hrane. Budite sam svoj doktor i istražujte svoje tijelo te mu dopustite da živi. Fizička aktivnost na taj će način biti izraženija jer ćete osjetiti polet i lakoću gibanja i življenja.

Ukoliko imate pitanja i nedoumica, naše ljubazno osoblje će vam dati smjernice i preporuke, jer želja nam je učiniti ljude sretnima, zadovoljnima i educiranima.

Uspješne odluke i zdrave navike želi vam vaš Vegehop tim!


Urednik: Sandra Jančić