Skoči na glavni sadržaj
x

Prehranom do zdravlja

Danas se u znanstvenim krugovima smatra da zdravlje ovisi 90% o prehrani, a tek 10% o nasljednim bolestima. Svjetski statistički podaci govore da za jedan od dva slučaja karcinoma uzrok trebamo tražiti u prehrani. To prije svega vrijedi za 4 vrste karcinoma: dojke, debelog crijeva, prostate i jednjaka. Unatoč vrlo razvijenoj i usavršenoj medicinskoj zaštiti, opće stanje zdravlja ljudi sve je lošije.

 

Bolesti kojih se najviše bojimo – karcinom, bolesti srca i krvnih žila, dijabetes, artritis, bolesti dišnih putova, depresije, mentalne bolesti – u stalnom su porastu. Na svjetskom kongresu ekologa 1985. Godine u Budimpešti potvrđeno je da pretjerana količina i loš izbor hrane u 50% slučajeva izaziva karcinom. Švicarski je liječnik, Max Brher-Beuer sredinom prošlog stoljeća obolio od teškog oblika žutice te nije mogao ništa jesti dok mu jedna žena nije dala krišku jabuke. Otada se počeo oporavljati i pomagati drugima na isti način. Godinama je istraživao metode liječenja prehranom, a danas je klinika koju je osnovao jedna od najpoznatijih u svijetu. Tako je i njemački liječnik Mark Berson patio od teške migrene, a kad mu ni jedna metoda liječenja nije pomogla, počeo je hraniti se samo voćem, zelenim povrćem i sjemenkama. Rezultati su bili i više nego izvrsni pa se nastavio tako hraniti do kraja svojeg života.

 

Kura pročišćavanja, temeljena na posebnoj biljnoj hrani, daje tijelu mogućnost da izbaci toksine i poboljša izmjenu tvari u stanicama.

 

Nobelovac Albert Schweitzer bio je dijabetičar, kojemu je Mark Berson odmah ukinuo prehranu bogatu bjelančevinama i propisao mu dijetu sirovom biljnom hranom i sokovima, uključujući jabuku. Doza inzulina koju je primao s vremenom je postajala sve manja i konačno, zahvaljujući promjeni prehrane, više nije trebao inzulinske injekcije. Dijabetes se više nikada nije vratio, a do kraja života jeo je zdravo i umro u 92 godini.

Hranite se zdravo i uživajte u zdravlju!