Skoči na glavni sadržaj
x

Raznoliki blagdanski stol prepun zdravlja i dobre energije

U odnosu na prijašnje godine, svijest ljudi se itekako promijenila. Počevši s mijenjanjem svojih navika i neprikladnih kulturnih običaja za doba u kojem živimo, susrećemo se s potpuno drugačijim vidom shvaćanja važnosti zdravlja za nas, sva živa bića i naš planet. Tada se ne radi samo o nama i našem trenutnom zadovoljstvu, već o nečemu konstantnom, dugoročnom i održivom.

Biti svjestan i upoznat sa potrebama svog tijela, osluškivati upozorenja i potrebe zapravo je vrlo lako iako je svaki početak težak. Međutim, danas smo okruženi brojnim kuharicama, radionicama, tečajevima, druženjima i sličnim izvorima potrebnih informacija za nas i naše zdravlje. 

S obzirom da većina nas teško odbacuje stare navike, bitno je zapitati se želimo li dozvoliti da navike upravljaju nama ili ćemo mi preuzeti stvar u svoje ruke i napraviti nešto veliko što će nam, kako god okrenuli, donijeti boljitak na svim poljima. Svaka promjena je dobra, a kada ujedno utječe na više sfera iz našeg i tuđih života, možemo zaključiti da je to ispravna odluka.

Blagdansko vrijeme također može biti blagoslovljeno i radosno, u punom smislu te riječi. Za nas, sva živa bića i naš planet. Ni nas nije zaobišla ni nadaleko poznata francuska salata, cordon bleue, sarme, ćufte, kolači, keksići i bezbroj tradicionalnih jela kojima smo zadržali vanjštinu i izmijenili negativno nabijenu nutrinu. Isto kao i mi. Kada se mijenjamo svjesno, mi mijenjamo našu nutrinu. Samim time, osjećamo da smo obgrljeni dobrom energijom. Obgrljena dobrom energijom i iznutra i izvana su sva jela koja možemo pretvoriti u hranidbeni izvor, mislivši pritom svjesno na ono što u sebe unosimo.


Inspiraciju za vaša blagdanska jela i brojne recepte potražite u bespućima interneta, knjižarama i našem i vašem Vegehopu :)
Sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu Novu 2018. godinu želi vam vaš Vegehop tim!