Skoči na glavni sadržaj
x

Zvuk i misli mijenjaju frekvenciju hrane

Već duži niz godina  rade se pokusi u kojima se dokazuje kako zvuk utječe na formiranje materije. Mnoge pokuse možete naći na stranicama youtubea, kao što je ovaj (oprez, zvukovi možda neće biti ugodni za uši):

 

http://www.youtube.com/watch?v=YedgubRZva8&feature=related

 

Možemo se poigrati pa dodati i treću dimenziju:

 

http://www.youtube.com/watch?v=3zoTKXXNQIU&feature=fvwp


U drevnim spisima, koji zvuku daju mnogo veću pozornost negoli današnja civilizacija, navedeno je da cijela kreacija nastaje od zvuka flaute Kreatora. Zvuči malo apstraktno? Pa, kada se malo bolje pogledaju gornji filmčići i ono što jednostavne zvučne frekvencije mogu napraviti materiji, kako je oblikuju, zašto ne bismo vjerovali da na početku “riječ” koja bijaše nije bila zapravo melodija koja stvara i oblikuje materiju. Zanimljivo, zar ne!?

 

Tko još nije čuo za japanca, gospodina Masarua Emota, neka digne ruku?! Brzo na internetsku tražilicu, ukucajte njegovo ime i “kristali vode”…! Prvobitne pokuse radio je s vodom, ispisujući na boce razne riječi i izraze te promatrao formiranje kristala od te iste vode. Nakon što je došao do zapanjujućih otkrića koja su za vrlo kratko vrijeme obišla svijet, Emoto nastavlja s pokusima, no ovaj put koristi se glazbom. I tu je došao do, svima nama, očekujućih rezultata. Trebamo li napominjati kako je u formiranju kristala klasična glazba očito ostavljala pozitivniji dojam na vodu od glazbe u agresivnijem obliku. Išao je još jedan korak dalje te se koristio riječima: “volim te”, “mrzim te”, razne mantre, molitve… Nakon određenog vremena uveo je pojam “Hado” kojim pokušava iskazati suptilnu energiju cijelog svemira pa čak i načiniti je mjerljivom. Primjerice, riječi “volim te i zahvalnost” imaju vrlo pozitivan Hado i na kristalima vode su se očitovale kao prelijepe forme.

 

Dok su riječi “mrzim te” ili “ubit ću te” bile vrlo negativnog Hada i ostavljale su neformirane kristale u vodi.

 

Odmah su počele nastajati mnoge svjetske knjige i čak snimati filmovi na tu temu – i to iz jednoga jedinog razloga… A to je: ljudski organizam se sastoji 70% od vode. Ljudsko oplođeno jajašce sastoji se 96% od vode, a zametak pliva u “majčinu moru”… Ako voda tako vidljivo reagira na zvuk i misli, kako onda reagira ljudsko tijelo koje je u gore navedenim postotcima uvelike sačinjeno upravo od vode.

 

Tisuće japanaca, ohrabreno svojim sunarodnjakom Emotom, počelo je provoditi pokuse i na hrani (to je ono što nas kao restoran zanima). U posudice s rižom stavljali su razne natpise (volim te, mrzim te…), čak bi im izgovarali svaki dan redovito te riječi. Pa i djeca, kad bi se vratila iz škole, zajedno s roditeljima provodila su te pokuse i – pretpostavljate? Za mjesec dana, riža koja je bila u posudici kojoj se izgovarala pozitivna riječ pretvorila se u rižin slad (foto), a riža prema kojoj se odnosilo s negativnim emocijama pokvarila se i pocrnjela (foto).

 

 


No najzapaženiji pokus potpuno je neočekivan. Pored posudice kojoj se izgovara pozitivna vibracija i posudice kojoj se slala negativna vibracija, postavljena je jedna posudica koja je jednostavno zanemarena. Drugim riječima, nije joj se izgovaralo ništa – niti loše niti dobro. Znate li što se dogodilo s tom posudicom? Riža u njoj se pokvarila prije od one u kojoj je prenošena negativna energija. Zanemarivanje ima puno negativniji Hado od onoga u kojem se izgovaraju pogrdne riječi. Zanimljivo je promisliti koliko uistinu posvećujemo pozornost hrani dok je jedemo ili je pak samo “trpamo” u sebe uz neki film u kinu, ili u pokretu dok žurimo nekamo… Sjetimo li se uopće što smo jeli, kakvog je bilo okusa?

 

U istočnjačkim kulturama, posebice vedskoj (kultura na području današnje Indije), prema hrani se odnosilo na drugačiji način. Hrana je bila posvećivana mantrama, koje bi joj mijenjale frekvenciju. Jedna od najpoznatijih mantri, koja nije bez razloga nazvana Maha (velika) mantra (manas – um; trajate – osloboditi) jest Hare Krišna mantra. I dan-danas tisuće ljudi koristi se Maha mantrom za “pozitivni Hado” Preporučujem vam da i vi napravite pokus: izgovorite tri puta iznad svoga tanjura ili tek skuhanog lonca Maha mantru – Hare Krišna, Hare Krišna, Krišna Krišna, Hare Hare, Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare i probajte promijeniti njezinu frekvenciju, njezin Hado. Osjećate li razliku? Jedna od metoda posvećivanja hrane je i izgovaranjem mantri namijenjenih upravo za tu svrhu. Jedna od njih jest:

 

nama om visnu-padaya krsna-presthaya bhu-tale
šrimate bhaktivedanta-svamin iti namine

 

namas te sarasvate deve gaura-vani-pracarine
nirvišesa-šunyavadi-pašcatya-deša-tarine

 

namo maha-vadanyaya krsna-prema-pradaya te
krsnaya krsna-caitanya-namne gaura-tvise namah

 

namo brahmanya-devaya go-brahmana-hitaya ca
jagad-dhitaya krsnaya govindaya namo namah

 

No pozitivni se Hado uvelike stječe i kada jednostavno prije obroka zahvalimo Kreatoru na svim plodovima na stolu. Možda nama u našoj kulturi nije tako uobičajeno kao kod Amerikanaca koji naprave cijeli mali “teatar” uhvativši se za ruke sjedeći za stolom i izgovarajući riječi zahvale Bogu (znate ono iz filmova), ali puno nam je prirodnije prekrižiti se s puno pozornosti – U ime Oca i Sina… Ponovno ukazujem na pozornost jer, kao što smo vidjeli u pokusu sa zanemarenom rižom, zanemarena mantra, molitva… isto je tako “uvrijeđena”. Napravimo to s meditacijom, poštovanjem, usredotočeno…

 

Obroci u vegetarijanskom restoranu Vegehop također se posvećuju pozitivnim mislima, čak i prilikom kuhanja pa sve do čina samog serviranja. Mantra kojom se koristimo jest Maha mantra.

 

Možda je i to jedna od tajni zašto imamo “pomamljene obožavatelje”, kao što stoji u našim ciljevima restorana: ta hrana više nije obična, ona je “lijek” kako za tijelo, tako i za dušu.

 

Mnogo vode (tekućine od 70% ljudske tjelesne mase) otpada na krv. Krv ima pamćenje, složit će se mnogi. Nutricionist Darko Jurić iz udruge Art of life mikroskopski radi analizu žive kapljice krvi (moram priznati da sam prošao tu “seansu”) i na osnovi te kapljice vam može reći cijelu analizu vašeg općenitoga tjelesnog stanja. Da krv ima svjesnost vjeruju i prakršćani, zbog čega oni ne primaju transvuzije krvi, kao niti Jehovini svjedoci. A. C. Bhaktivedanta svami, najplodonosniji duhovni  pisac 20. stoljeća, u svojim je knjigama iznosio argumente da krv čak prenosi svjesnost po cijelom tijelu. Laički gledano, ako zavežemo čvrsto jedan dio ruke i zaustavimo krvotok, nakon određenog vremena više nećemo osjećati svjesnost u tom dijelu tijela (nemojte ovo raditi kod kuće :)).

 

Nakon što smo ustanovili da riječi, misli, zvučne vibracije, natpisi… mogu suptilno utjecati na promjenu frekvencije hrane i vode, evo još jedan praktičan savjet.

 

Sigurno ste primijetili da u dućanima zdrave hrane ili alternative možete kupiti čaše, pa čak i boce (po vrlo visokim cijenama) koje na sebi imaju neki oblik, natpis i sl., a koji ima za zadaću promijeniti “svjesnost vode”, uzdići je na višu razinu. Na nekim je takvim predmetima izrezbaren tlocrt katedrale, na drugima je opet neka mandala ili sveto znakovlje… No evo jedan “jeftin” savjet. Uštedite si novac i sami na svojemu kućnom bokalu ispišite nešto pozitivno. Ako želite biti sigurni da će ono što ispišete biti 100% pozitivnog “Hada”, onda napišite Maha mantru: Hare Krišna, Hare Krišna, Krišna Krišna, Hare Hare, Hare Rama, Hare Rama, Rama Rama, Hare Hare – i vidjet ćete: voda će promijeniti svoj okus.

 

Hvala vam što ste odvojili vrijeme za čitanje ovoga teksta, hvala vodi i hvala Tvorcu što se pobrinuo da imamo nešto tako vrijedno kao što je voda.
 

 


Želim vam pozitivni Hado, dobar tek…

Dalibor Marić, direktor

 

Što, još niste osjetili žeđ? Hmm...

 

A sad trk po jednu čašu vode! S dubokom zahvalom je pogledajte, malo razmislite o njezinoj važnosti, uputite joj koju lijepu riječ te je s punom koncentracijom i svjesnošću svakoga gutljaja ispijte, osjećajući blagodat koju nam daje.