Skoči na glavni sadržaj
x

Divali na Zrinjevcu

U petak 05.11. u 17h na Zrinjevcu,  održat će se po prvi put u centru Zagreba proslava Divalija u malom. Divali je drevni indijski festival svjetla i njegovim održavanjem obilježiti ćemo 114. godišnjicu “prosvjetljenja” grada Zagreba kada je 1907. godine Zagreb dobio uličnu rasvjetu.

Svi prisutni imat će priliku zapaliti lampicu u komemoraciju ljubavi i jedinstva u svijetu i uz to će se održati tradicionalna arati ceremonija slaveći sveto indijsko brdo Govardhan, odnosno njegove replike, oko koje će se kružiti i pjevati u tonu slavlja.

Riječ će imati i veleposlanik Indije, njegova ekselencija Raj Kumar Srivastava, a svim zainteresiranima bit će omogućena osobna ayurvedska dijagnoza od iskusnih ayurvedskih stručnjaka već od 13 sati te degustacija 6 okusa hrane uz objašnjenje kako oni utječu na naš organizam.

Veganski restoran Vegehop je ponosni sponzor ovog novog i nadasve zanimljivog festivala te ovim putem pozivamo sve zainteresirane goste i poznanike da nam se pridruže i podrže i ovaj festival, kao što podržavaju sve događaje na kraju kojih zagrapčanima dunimo ukusne veganski preparacije.