Skoči na glavni sadržaj
x

Dr. Will Tuttle u Vegehopu

Dr. Will Tuttle vegan je od svoje dvadeset sedme godine. Autor je bestsellera "Hrana za mir", kojim je kako sam kaže; "Želio sam istražiti i dati ljudima uvid u dublju strukturu našega društva i kako je zlostavljanje životinja nešto što nasljeđujemo već samim rođenjem.

 

Naša kultura u svojoj srži ima taj nevidljiv mentalitet koji od života stvara robu, uporabni proizvod. Životinje se doživljava kao robu, svodi ih se na puko vlasništvo i objekte koji se koriste za hranu, odjeću, istraživanja, zabavu. Ne vidi ih se kao bića koja su sveta i koja s nama dijele ovu Zemlju kao naši tajanstveni sustanovnici svijeta, već su svedena na vlasništvo. Dok sam radio istraživanje, bio sam vegan oko trideset godina i, kako je vrijeme prolazilo, sve više i više istraživao sam o tome kako naša kultura sustavno zlostavlja životinje.

 

Shvatio sam da se to prvenstveno događa preko hrane, indoktrinirani smo preko obroka, a i djeci prenosimo nasilje koje obroci predstavljaju. Mi jedemo nasilje prema životinjama. I kroz to, mi počinjemo gledati na Zemlju i sve životinje kao na obične stvari koje se trebaju koristiti, a s vremenom i sebe također pretvaramo u stvari koje se koriste."

 

Dr.Tuttle u sklopu svog gostovanja u Zagrebu posjetio je i restoran Vegehop, gdje je uživao u našim delicijama, i kao zahvalu ostavio je rukom napisanu poruku, koju Vam sa zadovoljstvom prenosimo.

will-turtle

Poruka dr. Tuttlea: "Zagrebački restoran Vegehop ne stvara najukusnije i hranjive obroke samo za sve nas, nego i za naše prijatelje životinje, ali i za naš Planet."

 

Moje najveće preporuke.
Dr Will Tuttle
Autor bestsellera #1 na Amazon-u, "Hrana za mir"