Skoči na glavni sadržaj
x

GLUMICA VINI U VEGEHOPU

S nama u veganskom restoranu Vegehop je glumica koju ovih dana nikako niste mogli zaobići na zagrebačkim ulicama jer njezin lik gotovo je svuda prisutan na plakatima za predstavu Djevojčica sa šibicama – Vini Jurčić.

Vini, kako to da si pristala glumiti u jednoj tako tužnoj priči? Neki psiholozi tvrde da tu priču, zajedno s još nekim tužnim pjesmicama kao Zeko i potočić, ne bi trebalo pričati djeci da ne dobiju traume jer su pretužne?

Iskreno jako sam se razveselila kada me redateljica Tamara Damjanović pozvala jer mi je to bila jedna od omiljenih priča kad sam bila mala. Puno puta sam je iščitavala i čak dok nisam znala čitati mama mi ju je čitala puno puta. Razveselio me je taj odabir jer se dugo nije radio u kazalištu. Iako je malo  traumatičan jako je izravan način za izazivanje empatije u čovjeku. Mislim da je to nešto što se djeci  treba dogoditi i da ih ne trebamo odgajati s ružičastim naočalama i da vide da oko nas postoje ljudi kojima se može pomoći. Po meni to je priča, kao što je naša redateljica Tamara rekla, priča o nečinjenju. To nije priča o djevojčici koja se smrznula, to je priča o ljudima koji su joj mogli pomoći a nisu joj pomogli.

Ali opet s druge strane ipak imamo dramatičan kraj. Kako ste vi to izveli?

Mislim da smo ga jako lijepo, poetično i zanimljivo riješili. I evo pozivam sve da dođu i vide kako izgleda taj naš lijepi kraj.

Super. Nećeš nam otkriti i zbog toga ćemo morati doći u kazalište i vidjeti taj kraj. Kada predstavu možemo pogledati?

Iduća izvedba za građanstvo je 13.11. u 11h.

djevojcica sa sibicama

Vini, jako nam je drago da si naš gost, ali ne možemo ne primijetiti da kao glumica imaš jako napet raspored. Evo i sad dok razgovaramo već žuriš na HRT jer tamo daješ glas u dječjim crtićima. Igraš i u predstavi “Hrvatske vile i vještice” kazališta Prijatelj, s kojom putujete po cijeloj Hrvatskoj… To sve sigurno zahtjeva drugačiji pogled na prehranu.

Da, istina je da jako pazim što jedem. Gledam da je hrana ekološki uzgojna, da je raznovrsno povrće uvijek na tanjuru. Da je zastupljeno dovoljno proteina i sve što mi treba. Veliki naglasak dajem na povrće. Često kuham doma i nosim hranu sa sobom, a kad sam u gužvi, budem sretna što postoji restoran kao što je Vegehop.

Baš zato nam je drago vidjeti te u našem restoranu jer naši dnevni meniji su nutritivno balansirani da mogu zadovoljiti sve čovjekove dnevne potrebe. Evo baš smo danas imali panirani tempeh, povrće iz woka…

I povrtna juha s rajčicom i graškom mi je bila sjajna.

Ono što da mi je posebno drago da si došla kod nas u pratnji Jazza. Tko je Jazz?

Jazz je moja pesica koju sam udomila prije dvije i pol godine i često ide sa mnom svuda kuda je mogu povest.

Vini, pratit ćemo te na svim tvojim projektima, a sve sa zadovoljstvom pozivamo da pogledaju Djevojčicu sa šibicama koja je ovih dana hit.  I naravno dođite svi kod nas u Vegehop da se možemo svi zajedno družiti.