Samosa - osebujna integralna pogačica punjena povrćem i tofuom
U Vegehopu su dnevni meniji izvor najvećeg zadovoljstva upravo zbog raznolikosti, obilja okusa i zdravih namirnica koje čine savršeni nutritivni balans. Ljeto donosi pregršt novih okusa, a samosa je naša topla preporuka za gurmanska nepca.
Što je Samosa i odakle potječe?
Središnja Azija ovo je jelo osmislila još u 10. stoljeću, a zbog prepoznatljivog oblika i okusa trgovci iz regije su ga proširili po Indiji gdje je u 13. stoljeću postala posebno popularna. Punila se raznim kombinacijama, a mnogi tadašnji znanstvenici i pjesnici su je rado spominjali u svojim radovima.
Integralna pogačica punjena povrćem i tofuom, veganska je inačica popularne samose s potpisom chefa restorana Vegehop.
Iako je tradicionalnan oblik samose trokut, kreativni izričaj chefova nije posustao ni u oblikovanju ove vrhunske delikatese. Samosu krase integralni zavijutci po rubovima te ostavlja dojam pravog remek djela. Diveći se njenom obliku i mirisu, pravo zadovoljstvo započinje prvi grizom.
Samosa je pečena pogačica hrskavog integralnog tijesta te je punjenjem kombinacije povrća i tofua savršen izbor na današnjem meniju koji čini:
- Juha od blitve
- Samosa
- Egzotični basmati rižoto
- Povrtni složenac
- Chutney od šljiva
- Miješana salata s klicama
Particije dnevnog menija možete naručiti i pojedinačno, a samosa je dostupna i kao to-go delikatesa za šetnju gradom ili snack u uredu. Naručite dostavu, ali pripazite na poglede kolega jer Vegehopova samosa se jede i očima :)
Uživajte u mirisima i bojama prirode uz birane namirnice i prepoznatljive okuse!
Dostavu naručite klikom ili nas posjetite u Vlaškoj 79 :)
Vidimo se!
Vaš Vegehop tim