Skoči na glavni sadržaj
x

Samosa - osebujna integralna pogačica punjena povrćem i tofuom

U Vegehopu su dnevni meniji izvor najvećeg zadovoljstva upravo zbog raznolikosti, obilja okusa i zdravih namirnica koje čine savršeni nutritivni balans. Ljeto donosi pregršt novih okusa, a samosa je naša topla preporuka za gurmanska nepca.

Što je Samosa i odakle potječe?

Središnja Azija ovo je jelo osmislila još u 10. stoljeću, a zbog prepoznatljivog oblika i okusa trgovci iz regije su ga proširili po Indiji gdje je u 13. stoljeću postala posebno popularna. Punila se raznim kombinacijama, a mnogi tadašnji znanstvenici i pjesnici su je rado spominjali u svojim radovima.

Integralna pogačica punjena povrćem i tofuom, veganska je inačica popularne samose s potpisom chefa restorana Vegehop. 

Iako je tradicionalnan oblik samose trokut, kreativni izričaj chefova nije posustao ni u oblikovanju ove vrhunske delikatese. Samosu krase integralni zavijutci po rubovima te ostavlja dojam pravog remek djela. Diveći se njenom obliku i mirisu, pravo zadovoljstvo započinje prvi grizom. 

Samosa je pečena pogačica hrskavog integralnog tijesta te je punjenjem kombinacije povrća i tofua savršen izbor na današnjem meniju koji čini:

  • Krem juha od batata
  • Samosa
  • Povrtni rižoto
  • Pareno povrće
  • Humus sa ciklom
  • Miješana salata s klicama


    Particije dnevnog menija možete naručiti i pojedinačno, a samosa je dostupna i kao to-go delikatesa za šetnju gradom ili snack u uredu. Naručite dostavu, ali pripazite na poglede kolega jer Vegehopova samosa se jede i očima :)

    Uživajte u mirisima i bojama prirode uz birane namirnice i prepoznatljive okuse!

    Vaš Vegehop tim


     


 

Podijeli >>