Skoči na glavni sadržaj
x

U Vegehopu je svaki mjesec Veganuary

Vjerojatno se svatko od nas ponekad pita što može napraviti kako bi neke stvari oko sebe promijenio na bolje.

Dominiraju vijesti o globalnom zatopljenju i načinima kako smanjiti razinu emisije stakleničkih plinova pa se prelazak na vegansku prehranu nameće kao jedan od najboljih načina.

Već smo pisali o tome kako industrija proizvodnje mesa katastrofalno utječe na klimatske promjene te u kakvoj patnji žive i umiru milijarde životinja godišnje, a u ovom članku ćemo pisati o pozitivnim učincima veganstva.

Možda vam se čini uzaludno postati veganom u svijetu u kojem je konzumacija životnjskih proizvoda toliko dominanta, ali to ustvari i nije tako.

Istina je da se prelaskom na veganstvo može napraviti velika razlika, a kako bi vam to prikazali što slikovitije, donosimo vam neke brojke koje se odnose na naš restoran.

Naime, izračunali smo da je u 20 godina poslovanja Vegehopa spašeno:
- 243.309 životinja
- 1.013.215.636,36 litara vode
- 681.333,33 m2 šuma


Ovo nisu samo brojke, nego spašeni životi te je dan velik doprinos očuvanju šuma i pitke vode u svijetu.

Najbolja stvar je što svatko od nas može ovako doprinjeti, jedino što je potrebno je vaša odluka da više ne želite konzumirati nikakve namirnice životinjskog porijekla. Ne košta ništa, a daje toliko puno.

Upravo je završio Veganuary, pokret koji tijekom siječnja potiče ljude da probaju vegansku prehranu. Ovaj hvale vrijedan projekt mi podržavamo od početka pa smo se ove godine uključili s besplatnim obrokom za jednog sudionika/cu Vege izazova, hrvatske inačice Veganuary-a, u organizaciji Prijatelja životinja.

U našem restoranu je svaki dan, mjesec, tjedan, godina i desetljeće Veganuary, a tako je bilo i prije nego je cijeli ovaj koncept osmišljen.

Zato dođite u Vegehop ili naručite dostavu i budite dio promjene, a mi ćemo biti uz vas tako što ćemo vam pripremati ukusne i zdrave obroke.