Skoči na glavni sadržaj
x

U Zagrebu se uskoro održava prvi veganski speed dating. Biste li išli?

ZAGREBAČKI veganski restoran Vegehop 14. travnja u suradnji s Kratkim spojem sprema posebnu deliciju za slobodne vegane/vegetarijance, najavili su. Pozivaju sve zainteresirane da upoznaju istomišljenike kroz brzo dejtanje i kreativna jela iz njihove kuhinje u ugodnoj i opuštenoj atmosferi.

"Znamo koliko vam stil života može značiti, i koliko vam može biti bitno da ga dijelite s drugom polovicom, stoga smo osmislili poseban događaj gdje možete upoznati istomišljenike kroz speed date formu, u ugodnoj i sigurnoj atmosferi uz finu klopu Vegehopa! Kako bi imali još neku poveznicu, osim načina prehrane i sličnog pogleda na svijet, ovom zgodom družimo se u dobnoj skupini 30 - 45, a u planu su i druge skupine", piše u opisu eventa.

Spojevi i hrana, može li bolje?
Večer će započeti speed dejtom u organizaciji Kratkog spoja, koji već 13 godina povezuje samce, a ovim događajem započinje i s tematskim spojevima. Kroz klasični speed date imat ćete priliku popričati sa svakim sudionikom suprotnog spola po par minuta, kasnije im "šapnuti" svoje favorite, a oni će sutradan odraditi sustav matchinga i ako ste kliknuli, spojiti vas.

Nakon upoznavanja ekipa iskusnih kuhara iz Vegehopa, poznatog restorana koji na veganskoj sceni Zagreba postoji već 22 godine, osigurat će hranu. Od slanog pripremaju seitan roladu u omotu od sjemenki, medaljone od prosa s konopljinim sjemenkama, tacose s tofuom i seitanom, falafel okruglice, integralnu pogačica s graškom, kanapee s kremom od quinoe i klicama te aioli i tofuneza dip.

Očekuje vas i bezalkoholno piće dobrodošlice (prirodni sok ili čaj) te desert. Cijena ulaznice je 28 eura, a može se kupiti na web stranici Kratki spoj ili u PDV dućanu (Međimurska 21, na katu iznad Pločnika) do 12.4., odnosno dva dana prije eventa. Nama ovo zvuči baš kul, razmišljamo da odemo kupiti ulaznicu istog trena.

Članak preuzet s INDEX.HR