Uskrsne ćufte i recepti za veganski blagdanski stol
Blagdanski stol srce je doma u važnim prilikama, on je mjesto susreta obitelji, prijatelja i rodbine. Neka se ovog Uskrsa na njemu nađu vrhunski specijaliteti koje ćete pripremiti svojim najmilijima i u kojima ćete uživati već dok ih pripremate!
Danas vas u vašoj oazi očekuje obožavani uskrsni meni:
Krem juha od kelja - Uskrsne ćufte - Palenta tricolore - Pareno povrće - Pesto od bosiljka - Miješana salata s mikrozelenjem
posebna ponuda - francuska salata
Alternativa za Vas i Vegehop donose vam i recepte za blagdanski jelovnik kojemu ćete teško odoljeti i kojim ćete svakako oduševiti svoje ukućane i sve one koji vam navrate poželjeti mir i dobro: https://bit.ly/2pSbQzR
Juha od mrkve i đumbira (za 4 osobe)
Sastojci:
- 4 mrkve srednje veličine
- 1 veći krumpir
- komadić đumbira duljine oko 2 cm
- sol
- 1 dl sojinog vrhnja
Priprema:
- Mrkvu naribajte, a krumpir nasjeckajte na sitne kockice.
- Stavite ih u vodu i kuhajte 15-20 min.
- Pred kraj dodajte sitno naribani đumbir i sojino vrhnje.
Posolite po želji, a ovu aromatičnu juhu poslužite toplu, ukrašenu klicama.
Pašteta od crnih maslina i oraha (za 4 osobe)
Sastojci:
- 4 rog paprike srednje veličine
- 2 šake crnih maslina, bez koštica
- 20 dag oraha
- sol
- 0,5 dcl vode
- maslinovo ulje
- svježi bosiljak – za ukras
Priprema:
- Paprike ispecite u pećnici – pecite ih 20 min, na 180°C.
- Ogulite ih i svaku razrežite na tri duguljaste trake.
- U blender stavite masline, orahe, malo soli i maslinovog ulja te 0,5 dl vode i smiksajte u glatku paštetu.
- Na donji rub razrezane paprike namažite paštetu i zarolajte.
Na rolice stavite list svježeg bosiljka i crnu maslinu te pričvrstite čačkalicom.
Polpete od prosa (za 4 osobe)
Sastojci:
- 250 g kuhanog prosa
- 5 sitno naribanih mrkvi srednje veličine
- 1 stabljika nasjeckanog mladog luka
- 100 g kukuruzne krupice
- 100 g na suhoj tavi poprženih i samljevenih sjemenki suncokreta
- malo kurkume, soli i mljevene crvene paprike
Priprema
- Sve sastojke dobro pomiješajte, da dobijete jednoliku smjesu.
- Oblikujte polpete i pržite na zagrijanom ulju te ocijedite na papirnatom ubrusu.
Polpete možete pripremiti i bez prženja – pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, oko 10 minuta, odnosno dok ne porumene.
Dobar tek!
Dragi naši, uživajte u danima koji su pred vama jer od utorka smo ponovno s vama!
Vaš Vegehop tim