Skoči na glavni sadržaj
x

Uskrsne ćufte i recepti za veganski blagdanski stol

Blagdanski stol srce je doma u važnim prilikama, on je mjesto susreta obitelji, prijatelja i rodbine. Neka se ovog Uskrsa na njemu nađu vrhunski specijaliteti koje ćete pripremiti svojim najmilijima i u kojima ćete uživati već dok ih pripremate!

Danas vas u vašoj oazi očekuje obožavani uskrsni meni:

Krem juha od kelja - Uskrsne ćufte - Palenta tricolore - Pareno povrće - Pesto od bosiljka - Miješana salata s mikrozelenjem
posebna ponuda - francuska salata


Alternativa za Vas i Vegehop donose vam i recepte za blagdanski jelovnik kojemu ćete teško odoljeti i kojim ćete svakako oduševiti svoje ukućane i sve one koji vam navrate poželjeti mir i dobro: https://bit.ly/2pSbQzR

 

Juha od mrkve i đumbira (za 4 osobe)

 

Sastojci:

  • 4 mrkve srednje veličine
  • 1 veći krumpir
  • komadić đumbira duljine oko 2 cm
  • sol
  • 1 dl sojinog vrhnja


Priprema:

  1. Mrkvu naribajte, a krumpir nasjeckajte na sitne kockice.
  2. Stavite ih u vodu i kuhajte 15-20 min.
  3. Pred kraj dodajte sitno naribani đumbir i sojino vrhnje.

Posolite po želji, a ovu aromatičnu juhu poslužite toplu, ukrašenu klicama.


Pašteta od crnih maslina i oraha (za 4 osobe)

 

Sastojci:

  • 4 rog paprike srednje veličine
  • 2 šake crnih maslina, bez koštica
  • 20 dag oraha
  • sol
  • 0,5 dcl vode
  • maslinovo ulje
  • svježi bosiljak – za ukras


Priprema:

  1. Paprike ispecite u pećnici – pecite ih 20 min, na 180°C.
  2. Ogulite ih i svaku razrežite na tri duguljaste trake.
  3. U blender stavite masline, orahe, malo soli i maslinovog ulja te 0,5 dl vode i smiksajte u glatku paštetu.
  4. Na donji rub razrezane paprike namažite paštetu i zarolajte.

Na rolice stavite list svježeg bosiljka i crnu maslinu te pričvrstite čačkalicom.


Polpete od prosa (za 4 osobe)

 

Sastojci:

  • 250 g kuhanog prosa
  • 5 sitno naribanih mrkvi srednje veličine
  • 1 stabljika nasjeckanog mladog luka
  • 100 g kukuruzne krupice
  • 100 g na suhoj tavi poprženih i samljevenih sjemenki suncokreta
  • malo kurkume, soli i mljevene crvene paprike


Priprema

  1. Sve sastojke dobro pomiješajte, da dobijete jednoliku smjesu.
  2. Oblikujte polpete i pržite na zagrijanom ulju te ocijedite na papirnatom ubrusu.

Polpete možete pripremiti i bez prženja – pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, oko 10 minuta, odnosno dok ne porumene.


Dobar tek!
 

 

Dragi naši, uživajte u danima koji su pred vama jer od utorka smo ponovno s vama! 
Vaš Vegehop tim