Skoči na glavni sadržaj
x

Vegehop na festivalu "Cest is d' best"

18. međunarodni festival "Cest is d' best" se već uvelike zahuktao na Zagrebačkim ulicama a dvojica izvođača spontano su se povezala s našim vegetarijanskim restoranom.

 

Jedan od njih Mr. Banana se jako obradovao kada je naišao na vegetarijanski restoran jer je, kako kaže, i sam vegetarijanac. U restoranu nam je pričao o njegovim putovanjima po Indiji i o najvećim preprekama na koje je nailazio izvodeći ulične performanse. Interesantno je da je baš u Zagrebu imao jedan od najvećih izazova kada mu je usred izvedbe na scenu ušla jedna baka i počela izvoditi svoj show, zatim grupa pijanih turista, te je u isto vrijeme lažna skupina prikupljača donacija počela kružiti po publici tražeći prilog. Mr. Banana je za svako uznemirenje imao profesionalni pristup pravog uličnog izvođača i riješio je sve na najbolji mogući način. Do srijede je obećao da će biti gost Vegehopa svaki dan. :)

Asaf iz Izraela sa izvedbom ASAF 'N ROLL je također izrazio divljenje da u Zagrebu postoji vegetarijanski restoran te je na zamolbu da nam da kratku izjavu za goste i prijatelje Vegehopa rekao dio svoga govora iz predstave:


"Moje ime je Asafin i dolazim iz Telaviva, iz Izraela. Živim svugdje u Izraelu, od Egipta do S. pustinje. U Izraelu se događaju grozne stvari i ljudi gladuju i ratuju, svugdje u svijetu se događaju grozne stvari, ali svi mi znamo da je sve to politika. Ne možeš kriviti jednu osobu, jednu dušu ili jednu obitelj za to što se događa. To su sve političari, ali postoje stvari koje možemo poduzeti; mijenjati i doprinijeti. Možemo educirati i učiti sebe i druge, našu djecu, prijatelje, susjede, budimo ljubazni prema ljudima koje ne znamo i tako možemo donijeti mir. Jer sve počinje od ljudi, a ne od političara. I ako ste uživali u mojoj predstavi, ako ste se smijali i zabavili se, molim vas, samo tražim da uzmete taj osmijeh sa sobom doma i raširite ga i budete ljubazniji i bolji prema drugim ljudima. Hvala vam puno."